top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiCristian Patrascu

Cat dureaza o amenajare interioara ?

Te gândești să incepi amenajarea locuintei tale si chiar sa angajezi un designer de interior, dar nu știi sigur cât timp va dura întregul proces?


Îți vom explica pe scurt etapele unui proiect de design interior și problemele care ar putea influența durata acestuia.

Durata proiectului de design interior poate fi un lucru dificil de estimat, insa pe baza experientelor anterioare putem calcula cu aproximatie durata procesului, in functie de fiecare proiect in parte. De regulă, această durată este subestimată, de aceea înțelegerea întregului proces îl ajută pe client să fie mai realist cu privire la termenul de finalizare a proiectului.

Mai jos poti vedea un grafic simplificat pentru a avea o prima intelegere a procesului.

De cele mai multe ori partea de proiectare care dureaza intre 4-6 saptamani este cel mai usor de anticipat si variaza putin in functie de complexitatea proiectului si de cate corecturi este nevoie pentru a ajunge la varianta finala care este pe placul clientului.

Cea mai mare durata insa, este acordata partii de implementare. Aceasta etapa este influentata de situatia apartamentului (daca este un apartament nou sau unul vechi ce trebuie reconditionat cu totul), precum si de perioada calendaristica de implementare si disponibilitatea echipelor de implementare dar si de timpii de asteptare pt mobila si finisaje.




Mai jos, incercam sa intram in detalii si sa vedem cat dureaza diferitele procese din cadrul implementarii.

Daca este vorba de un apartament vechi, renovarea presupune curatarea pana la beton a peretilor, inlocuirea pardoselilor, schimbarea ferestrelor si a usilor interioare si o noua usa la intrare. Poate sa dureze intre 7-14 zile.

Pregatirea suprafetelor presupune montajul pardoselilor, gletuirea peretilor si a tavanelor, montajul de rigips si pereti falsi si alte operatiuni necesare inainte de montarea finisajelor, si dureaza cam o saptamana.

Urmeaza montarea finisajelor si a mobilei (gresie&faianta, tapet, mese, scaune, fotolii, paturi, canapele, mobila si draperii) care dureaza intre 14 si 28 zile.

Astfel, ajungem la un timp mediu de 42 zile lucratoare.

Trebuie tinut cont ca nu am adaugat timpii de asteptare pt finisaje, mobila standard si mobila la comanda. Pentru mobila standard si finisaje, de multe ori se poate achizitiona fara timpi de asteptare. In acelasi timp, mai ales in cazul mobilei, poate sa dureze si pana la 2 luni in functie de ce elemente se comanda. Majoritatea magazinelor au un stoc destul de restrans iar multe piese de mobilier se aduc pe comanda de la diversi producatori, rezultand astfel timpi de asteptare destul diferiti.




In cazul mobilei custom (bucatarie, dressing, etc) timpii de asteptare la producator sunt 30-45 zile in functie de disponibilitate si cantitatea de mobila ce urmeaza a fi executata. Acesta va veni sa ia masuratorile finale pt executie abia dupa ce toate finisajele sunt la locul lor. In general montajul proprius zis al mobilierului mai dureaza 2-4 zile.

La fel si daca vorbim de textilele realizate pe comanda (perdele, canapele, tablii de pat, etc) timpul de livrare este intre 7-21 zile.

La final, putem lua in calcul durata achizitionarii elementelor decorative si a electrocasnicelor pt a putea considera amenajarea incheiata.

Ca o conluzie, durata unei implementari in cazul unui apartament ajunge sa fie intre 2 si 5 luni.


In final, raspunsul corect la intrebarea cat dureaza o amenajare interioara poate fi formulat numai dupa ce ai un proiect de amenajare facut de un designer de interior. Astfel, echipa de executie va sti exact cate prize are de montat, cate lustre si cati metri patrati de tapet, si estimarea va fi cat se poate de corecta.


Ai nevoie de ajutor pentru amenajarea locuintei tale? La Cristian Patrascu Studio, oferim un serviciu complet de design interior ce va tine cont de bugetul tau. Pe langa asta, vei beneficia de o analiza a stilului si o vizita la locatie pentru discutii, gratuite.


Doresti să afli mai multe? Dă-ne un apel sau trimite-ne un e-mail!

Email: contact@cristianpatrascu.ro

Tel: 0737558986

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page