top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiCristian Patrascu

3 tendințe de culoare care vor guverna 2023, potrivit experților în culoare

Era vitalității este peste noi. Cei mai de top experți în culori ai națiunii decretează dominația neutrelor și a tonurilor reci. Se preconizează că tonurile îndrăznețe și jucăușe care se sprijină pe partea mai caldă a roții de culoare vor crește vertiginos în popularitate în 2023. Motivul: oamenii devin mai aventuroși cu alegerile lor de culoare ca modalitate de a se exprima.


Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute, explică că oamenii nu se îndreaptă doar către utilizarea culorilor mai îndrăznețe, ci folosesc culorile în moduri inteligente, în special în case. „Totul ține de dorința noastră de exprimare creativă”, spune Pressman. „Înțelegând că mediul înconjurător ne influențează sănătatea mintală, mulți își exprimă creativitatea în casă ca o modalitate de a-și spori sentimentele de bucurie și bunăstare.”


Oamenii nu se mai tem să se angajeze la o culoare de vopsea curajoasă pentru sufrageria lor sau să tapițeze canapele în modele prismatice. În schimb, ei se gândesc la modul în care pot amesteca diferite povești de culori împreună pentru a crea un spațiu personal care este complet unic pentru ei. Andrea Magno, director de marketing color la Benjamin Moore, mai observă că nu există o modalitate mai bună de a-ți reîmprospăta casa decât să încorporezi o paletă mai vibrantă.


„Știm că a face un salt către o culoare mai îndrăzneață poate să nu fie ușor, dar odată ce oamenii se aruncă într-o culoare care este fie îndrăzneață, saturată sau profundă – chiar și în cele mai mici spații, ei sunt capabili să experimenteze puterea de transformare a culorii. ”, spune Magno.


Deși se rezumă într-adevăr la preferințele personale atunci când alegeți nuanța potrivită pentru dvs., există câteva familii de culori pe care Pressman și Magno prevăd că vor apărea peste tot în anul următor. Pentru cei care caută inspirație, acestea sunt tendințele de culori dix care vor fi uriașe în 2023.



Rosu si Portocaliu

Benjamin Moore s-a îndepărtat de nuanțele liniștitoare ale anilor trecuți pentru a proclama „Raspberry Blush” drept culoarea lor oficială a anului. Decizia denotă o mișcare mai mare în cadrul industriei de design interior către nuanțe mai saturate.


„Pentru 2023, am simțit o dorință pentru culori îndrăznețe, saturate și o schimbare către culori care sunt puțin neașteptate, mai ales după câțiva ani în care neutre și nuanțe slabe au ocupat centrul atenției”, spune Magno. „A fost momentul potrivit pentru a evidenția o culoare care încurajează dorința de a fi creativ și expresiv prin culoare, chiar dacă a însemnat ruperea de ceea ce a fost încercat și adevărat.”


În special, culorile din familiile roșu, portocaliu și teracotă sunt proiectate să crească în popularitate datorită capacității lor de a scoate oamenii din zonele lor de confort și de a fi mai expresive cu alegerile lor de culoare. Pressman adaugă, „tonurile din aceste familii de culori, în special acele roșii și portocalii care sunt mai vii, energizează și ne ridică moralul”.





Magenta

Deși provine din familia roșie, magenta aduce un spirit vibrant propriu, de care oamenii îl vor dori în anul următor. Institutul de culoare Pantone a numit Viva Magenta drept culoarea sa oficială a anului pentru 2023 pentru natura sa veselă, dar puternică. Un roșu cu note subtile de violet, magenta completează impecabil multe palete de culori diferite, de la cele din partea mai bogată, cu tonuri de bijuterie a spectrului, până la o paletă chiar mai deschisă, pământească.


Pantone mai notează că realitatea virtuală a devenit din ce în ce mai proeminentă în viața noastră de zi cu zi, o nuanță precum Viva Magenta este capabilă să prospere în ambele lumi și să încurajeze explorarea.




Verde

Verdele cu tonuri medii au preluat casele din întreaga lume pentru capacitatea lor de a se juca cu natura. În timp ce nuanța liniștitoare s-a consolidat ca un neutru de preferat, Magno crede că nuanțele unice de verde, cum ar fi Savannah Green, care a fost prezentată în paleta Color Trends 2023 a mărcii, sunt apte să-și facă loc în casă.


„Savannah Green este un exemplu grozav, deoarece are o calitate citrice, acidă, care poate fi neașteptată pentru o culoare de perete, dar atunci când este folosit într-o cameră creează un spațiu care este atât jucăuș, cât și sofisticat în același timp.”


Pare intimidant să-ți dozezi pereții în chartreuse electrică sau verde de pădure, dar promitem că rezultatele vă vor lăsa pe amândoi fără cuvinte și inspirați.


articol scris de Sarah Dimarco


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page